Värmlänningarna

För 70:e gången spelas F.A Dahlgrens folklustspel Värmlänningarna

Det sprakande folklustspelet Värmlänningarna är fullt av sång och dans. Berättaren Löparnisse tar er med in i kärlekshistorien mellan Erik och Anna. Bland torp och nyslagna åkrar, i en bygd präglad av plikt och tradition drömmer de nyförälskade sig bort. Men är det möjligt att trotsa sina föräldrars viljor?

Årets uppsättning är helt unik i sitt slag med flera nya skådespelare i stora roller. Precis som förra årets uppsättning riktar den sig till hela familjen med komiska överraskningar och där dansen får ta mer plats. Den är kortare och fylld med komiska överraskningar, på cirka 2 timmar 30 minuter inklusive paus. Detta vill ingen missa! När F.A.Dahlgrens folklustspel Värmlänningarna framförs för sjuttionde gång i Gropa på Ransäters hembygdsgård.

Olof Wretling som gör sitt tionde år som regissör säger så här:

– Så fantastiskt att få vara en del av detta historiska kalas. Värmlänningarna har blivit en del av mig och berättelsen ligger mig varmt om hjärtat. Inför årets uppsättning är det flera nya skådespelare och jag vill skapa ett dunder- och brakkalas på Ransäters Hembygdsgård.

I rollen som Erik återser vi Ole Aleksander Bang medan rollen som Anna spelas av Tova Hollender som vi just nu ser i rollen som Lena i musikalen Så som i himmelen.

Drängen Per gestaltas Jakob Hultcrantz Hansson, känd för sina oförglömliga rolltolkningar på Västanå Teater och som medverkat i flera stora TV- produktioner. Vi är så stolta att vi fått med oss Tova och Jakob till denna speciella jubileumsföreställning.   

Musiken är arrangerad av Pär Jorsäter. Produktionen genomförs ii samarbete med Wermland Opera och med stöd av Munkfors Kommun. Arrangör är Hembygdsföreningen i Ransäter.

Föreställningsdatum: 23 & 24 juni samt 1 & 2 juli. Föreställningarna börjar klockan 14:00.  

Biljetter: Scalateatern, Ticketmaster och Munkfors-Ransäter Turistbyrå.

Eventuella överblivna biljetter säljs vid entrén innan föreställningen.

Välkomna till Ransäters Hembygdsgård där berättandet går i arv

Med glada hälsningar

Olof Wretling, regissör

Ann-Sofie Pettersson, Hembygdsföreningen i Ransäter

Anett Refseth, producent