Värmlänningarna

I dryga 70 år har Folklustspelet “Värmlänningarna” framförts i den handgrävda amfiteatern Gropa

Det sprakande folklustspelet Värmlänningarna är fullt av sång och dans. Berättaren Löparnisse tar er med in i kärlekshistorien mellan Erik och Anna. Bland torp och nyslagna åkrar, i en bygd präglad av plikt och tradition drömmer de nyförälskade sig bort. Men är det möjligt att trotsa sina föräldrars viljor?

Värmlänningarna är en färgstark kärlekshistoria om den rike bondsonen Erik och den fattiga torparflickan Anna. Paret är innerligt förälskade men en infekterad familjefejd står i vägen för deras kärlek. Bland torp och nyslagna åkrar, i en bygd präglad av plikt och tradition, drömmer de nyförälskade sig bort. Men är det ens möjligt att trotsa sina föräldrars viljor? Kan deras kärlek till varandra vinna?

I år vill vi förstärka kärleken med att viga ett nytt par från publiken varje föreställning. Vi samarbetar med prästen Kristina Traulsen från Forshaga-Munkfors församling, som kommer att viga dessa par under spelperioden. 

Berättelsen skrevs av Ransäterssonen Fredrik August Dahlgren år 1845. I uppsättningen ingår ett tjugotal skådespelare och artister, 7 manna orkester och en åttio personer stor ensemble med amatörskådespelare i alla åldrar.

Föreställningsdatum: 21 & 22 juni samt 29 & 30 juni. Föreställningarna börjar klockan 14:00.  

Biljetter: Scalateatern, Ticketmaster och Munkfors-Ransäter Turistbyrå.

Eventuella överblivna biljetter säljs vid entrén innan föreställningen.

Välkomna till Ransäters Hembygdsgård där berättandet går i arv

Med glada hälsningar

Olof Wretling, regissör

Ann-Sofie Pettersson, Hembygdsföreningen i Ransäter

Anett Refseth, producent