Logga

INSTÄLLT 2021
Ett bygdespel för hela familjen.

F.A Dahlgrens klassiker regisseras år 2020 av P1-favoriten Olof Wretling och i huvudrollerna ser vi Ole Bang som den rike Erik, förälskad i den fattige Anna, spelad av Emelie Hebbe.

Kärlekssagan om Erik och Anna har berättats i generationer. När Stor-Sven får reda på att sonen hans gått och förälskat sig i dottern till ärkefienden Jan vid sjön ser hans plan om ett välbärgat gifte åt sonen ut att gå i stöpet. Men så lätt ger han sig inte. På hans gård är det han som bestämmer och Erik får rätta sig efter det. Eller?

Musiken i föreställningen, som till stora delar bygger på äldre svensk folkmusik, skrevs och bearbetades av Andreas Randel och framförs av musiker ur Wermland Operas orkester, under ledning av Pär Jorsäter.

 

Föreställningar 2021
Midsommarafton 25 juni, kl. 14.00
Midsommardagen 26 juni, kl. 14.00
3 juli, kl. 14.00
4 juli, kl. 14.00

Längd: 3:10 min inkl. 40 min paus.
Insläpp till teatern sker ca en halvtimme innan föreställningens början.

Köp biljetter via Scalateatern i Karlstad, tel. 054-19 00 80, www.ticketmaster.se eller hos Turistbyrån i Munkfors. Eventuella lediga biljetter säljs på dörren vid entrén till Ransäters hembygdsgård en timma innan föreställningen.

Ordinarie: 395 kr
Ungdomar t o m 18 år: 295 kr
Barn upp till 10 år: 95 kr
Grupp (10 personer och uppåt): 350 kr/person

 

Information om midsommarfirandet på Ransäters Hembygdsgård.
Hembygdsgården öppnar kl. 11.
Resning av midsommarstången sker kl. 13.

Du som har biljett till vår premiär visar den i entrén då den gäller som entrébiljett in på området. Insläpp till teatern öppnar kl. 13.30. På midsommarafton inleds föreställningen med en defilering och invigningstal från scenen kl. 14.00. Föreställningen startar i anslutning till detta. Pausen är 40 minuter och kaffe och bullar säljs på tunet utanför teatern samt i kafeterian.

 

Bekvämlighet på teatern
”Gropa” är en amfiteater utomhus med numrerade sittplatser där raderna är gräsbeklädda. Det finns sittunderlag att låna, men ta gärna med en filt. För att inte skymma sikten för andra gäster är campingstolar och paraplyer inte tillåtna.

Hundar är ej tillåtna på teatern.

På hembygdsgården finns kafé, korvkiosk och en gammal handelsbod. Här går det att köpa enklare fika. Ta gärna med en picknickkorg och duka upp i gräset.

Hörslinga saknas på teatern. Handikapplatser finns, ange vid biljettbokningen. Handikapplatser samt ledsagarplatser bokas via Scalateatern i Karlstad, tel. 054-190080.

Olof Wretling

Olof Wretling är skådespelare, regissör, dramatiker och författare. Han är en av medlemmarna i humorgruppen Klungan. Olof är en populär radioröst i sommar- och vinterpratare i SR P1 och i Mammas nya kille i SR P3. 2016 turnerade han för utsålda hus med föreställningen Till häst genom Västerbotten och under hösten hade Mammas nya kille premiär på Södra Teatern i Stockholm. Han har också satt upp succéföreställningen Diagnoserna i mitt liv, som baseras på ett av vinterpraten i SR P1. Olof har även medverkat i barnprogrammet Pappas pengar som den bortskämde sonen Bröli. 2014 medverkade han i filmen Krakel Spektakel och 2015 i SVT:s julkalender, Tusen år till julafton. För sjätte året är Olof Värmlänningarnas regissör och konstnärlige ledare.