Dags igen för Värmlands största Antik & Samlarmässa med veteranfordonsträff.
                                  
Mässan går av stapeln den 12-13 augusti 2022
Antik- & samlarmässan i Ransäter

Mässan startar fredag, kl. 14.00 – 18.00, med floorright. Vi garanterar inte att alla säljare finns på plats på fredag, men ca: 95 % brukar vara där. Fri parkering under mässan. Lördag är mässan öppen mellan kl. 09.00-16.00. Mässområdet är inhägnat och besökare hänvisas till gällande öppettider.

 

Vi erbjuder 340 säljplatser med 10 000-tals gamla föremål och ting. Säljare kommer från stora delar av Sverige. Om det vore ett långbord så skulle det vara ca 1 km långt! Det gör att utbudet på mässan är bland det bredaste och bästa i landet.

 

På lördagen sker den populära värderingen i Västra logen då medhavda föremål värderas av Handelskammarens förordnade värderingsman, Arne Söderberg. Liksom tidigare år kommer på lördagen ca 200 veteranfordon att ställas ut. Grålletraktorer finns på plats och har du frågor kan Grålledoktorn hjälpa dig.

 

Du som samlar eller är intresserad av CD, vinyl och stenkakor eller klockor och armbandsur kommer även i år att få ditt lystmäte stillat. Vad gäller det allt populärare samlarområdet vykort så finns det många vykortsförsäljare. Även knivsamlare kan göra fynd, liksom retro- vintagesamlare, bokälskare med flera.

 

Antik- och samlarmässan genomförs för 27:e gången och är mer aktuell än någonsin. De senaste åren har miljömedvetenhet ökat och det har blivit alltmer populärt att återanvända och återvinna nostalgiprylar eller vintagekläder istället för att köpa nyproducerat.

 

Besjäla ditt hem – en antikvitet lever sitt eget liv, oftast mycket längre än ditt eget. Genom sin sagolika historia kan den förtrolla ditt hem.

 

Det kan också ge klirr i kassan. För några år sedan köpte en Karlstadskvinna på vår samlarmässa en emaljerad kanna för 50: – Några veckor senare fick hon den värderad av Antikrundans experter när de besökte Örebro. Kannan värderades till 20 000: – och var en så kallad gycklarkanna från 1700-talet. Av detta kan man lära sig att det verkligen går att fynda på Antik & Samlarmässan i Ransäter.

 

Till årets samlarmässa är alla varmt välkomna, såväl den inbitne samlaren, antikdeckaren, retroälskaren och den inredningsintresserade har stora möjligheter att gå hem med nya fynd. Du kan även njuta av veteranfordon under lördagen.

 

Vi har genomfört tjugofyra mässor där säljplatserna finns såväl inomhus som utomhus. Under de åren har det regnat endast vid fyra tillfällen. Men tänk på – Det finns inget dåligt väder om man har rätt kläder

 

Önskar du delta som säljare?

Anmälan om säljplats görs på:
076-308 19 57
info@ransater.com
I anmälan skall namn, adress, telefonnummer och e-post uppges. Har man företag uppges företagets organisationsnummer, privatperson uppger i stället sitt personnummer.

 

Kolla med oss om vi kan ha specialplatser för dig som enbart säljer veteranfordonsdelar. På dessa platser skall endast nostalgiprylar med direkt anknytning till veteranfordonshobbyn saluföras. Kontroll kommer att ske.

 

Välkommen med din ansökan!

Veteranfordonsträff
                                       
Veteranfordonsträffen genomförs på lördagen samtidigt som Antik- retro-och samlarmässan pågår.

Veteranfordon tas emot fram till kl.12.00.

Om Du ställer ut Ditt veteranfordon ( 1978 års modell eller äldre) inom mässområdet erhåller Du:

 

  • Fri entré till antikmässan (max två personer per fordon, övriga betalar entré.)
  • En värdekupong per fordon 50 :-. Den gäller som betalning vid köp av kaffe, glass, eller annat valfritt inom staketet. Endast denna dag.
  • Ett samlar – nålmärke. Nytt märke för varje år (utges endast till utställare av veteranbilar på antikmässan)

Välkommen till Värmlands största antik-retro-och samlarmässa där säljare saluför 10 000-tals gamla ting på drygt 340 säljplatser. Dessutom kan Du njuta av att beskåda ca 200 veteranfordon. Du kan knyta kontakter, köpa antikviteter, modellbilar, vykort, mynt, knivar, bil- och mackprylar samt andra samlarföremål.

 

Fri värdering av medhavd konst och äldre föremål sker i Västra logen av Arne Söderberg av Handelskammaren förordnad värderingsman.
I samarbete med Skandinaviska Klocksamlarföreningen genomförs även en klockmässa i Stinastugan.

 

Ransäter ligger i hjärtat av Värmland efter riksväg 62, ca 5 mil norr om Karlstad. Vi ser helst att veteranfordonen är uppställda mellan kl. 10.00 – 16.00. Tänk på mässbesökarna och stanna till kl. 16.00. Tänker Du åka hem tidigare parkerar du utanför och är välkommen som besökare. Vi ser gärna att antalet säljare av delar till veteranfordon ökar.

 

 

Fredag: 14.00 – 18.00  Entré 140kr
Lördag: 09.00 – 16.00 Entré 100kr

2-dagarsbiljett kostar 200kr

 

Antikmässan 2009 019

Fri parkering och barn under 15 år gratis

 

Mitt bästa mässfynd någonsin1 (Klicka på denna länk för att läsa)

 

Välkommen!

 

Serveringar

  • Caféet
  • Korv & Hamburgeri
  • Värdshuset (Frukost, lunch, middag)
  • Loftet m. råreva och fläsk
  • Tält med nävgröt och fläsk
  • Handelsbod med diverse smått o gott, hantverk, glass och läsk